Logo
0 ks
za 0,00 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.

Mostgelatine 1,5 L

Tekutý derivát želatiny a kazeínu, určený na ošetrenie rmutu bielych a modrých odrod hrozna POPIS VÝROBKU ERBSLÖH-MOSTGELATINE je želatinovo-kazeináto... celý popis
Dostupnosť
Skladom
23,99 €
19,99 €
bez DPH
ks
Číslo produktu:0369
Strážiť cenu / dostupnosť
Kompletné špecifikácie

Tekutý derivát želatiny a kazeínu, určený na ošetrenie rmutu bielych a modrých odrod hrozna

POPIS VÝROBKU ERBSLÖH-MOSTGELATINE je želatinovo-kazeinátový derivát na ošetrenie rmutu a muštu. Spôsobuje redukciu celkových polyfenolov, predovšetkým rušivých katechínov. Vzhľadom na to, že je kvapalný umožňuje bezproblémovú a jednoduchú aplikáciu aj počas spracovateľských špičiek . Vďaka jeho špeciálnemu zloženiu umožňuje už v prvých fázach spracovania vysokoefektívne a včasné ošetrenie rmutu a muštu, s čím je spojená ochrana proti neskoršej vysokej farebnosti vína.

Použitie ERBSLÖH-MOSTGELATINE je ideálne vo všetkých prípadoch, najmä tam, kde je v procese technólogie nevyhnutný dlhší čas státia rmutu, to znamená zvýšené riziko extrakcie polyfenolov. Preparát je povolený na základe súčasne platných predpisov a nariadení. Kvalita a čistota je pravidelne kontrolovaná odborným laboratóriom ERBSLÖH Geisenheim.

Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001.

ÚČEL POUŽITIA Použitie ERBSLÖH-MOSTGELATINE je účinné všade tam, kde chceme zamedziť zvýšenej extrakcii polyfenolov a katechínov. Včasné odstránenie týchto vo väčšine prípadov rušivých substancií zabezpečí buketne čisté mladé vína. Tým sa odstránia problémy s korekciou polyfenolov vo vínach. Pri použitií ERBSLÖH-MOSTGELATINE sa dosiahne súčasne aj predčírenie muštov. Dávkuje sa buď do čerstvo vylisovanej šťavy alebo ešte lepšie do rmutu. Popri číriacom efekte je pri ošetrení muštu dosiahnutý aj kompaktný sediment.

PRODUKT A ÚČINOK Najjednoduchší a najlacnejší spôsob na odstránenie polyfenolov je prídavok želatiny do rmutu alebo muštu. Tu však bežné kvapalné želatiny riešia problémy iba obmedzene. Na druhej strane je pri jesennom zhone počas spracovania hrozna používanie želatiny rozpustnej za tepla prakticky nerealizovateľmé. To platí predovšetkým pri chladnom počasí. Pri ERBSLÖH-MOSTGELATINE sa podarilo tieto rôzne požiadavky zosúladiť. Pozostáva z vysokokvalitnej kvapalnej želatiny a kazeinátu. O kazeináte je známe, že odstraňuje hlavne trpké látky typu katechínov. Tým sa neredukuje len celý obsah polyfenolov ale aj špecifické katechíny, ktoré by potom spôsobovali problémy v hotovom víne. Popri priaznivom senzorickom zlepšení vlastností muštu je veľkou výhodou aj prirodzené odkalenie muštu, kde dosiahneme kompaktnejší sediment.

POUŹITIE ERBSLÖH-MOSTGELATINE sa používa buď do rmutu ( pri mletí) alebo priamo do muštu. Najlepšie pred odkalením, resp. pred odstredením tak, aby sa čo najviac využila jej číriaca schopnosť. Podľa teploty resp. zaťaženia trieslovinami sa želatina usadí v priebehu 2-3-hodín. Doporučené dávkovanie je 50-200 ml/100 kg rmutu, resp. 100 l muštu. Dôležité je dokonalé premiešanie preparátu v celom objeme ošetrovaného média.

SKLADOVANIE Skladovať v chlade, otvorené balenie tesne uzavrieť a čo najskôr spotrebovať. Pred použitím premiešať

Tovar zaradený v kategóriách

© 2021 AGRO VINICA s.r.o.
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk